Dette er faktisk en morgenmads ret
i Costa Rica
Frygtede lidt den ville blive tør
Faktisk blev resultatet utrolig velsmagende
Salsaen kan klart anbefales
- også bare som dyppelse til andre retter
Karakter: 4
Gallo Pinto med Patacones Ticos
Gallo Pinto
Ingredients
1 fed hvidløg, hakket
½ rød peber, i tern
1 lille løg, hakket
60 g ris, kogt
½ spsk olie
1 spsk koriander
2 spsk Salsa Lizano
Sort peber
Steg grøntsager og koriander i olien i 5 min.
Tilsæt bønner, salsa og sort peber og steg i et par minutter.
Tilsæt risen, og mix grundigt.
Salsa Lizano
Ingredienser:
2 røde chilier
3 dl vand
½ løg
1 lille gulerod, hakket
2 spsk sukker
2 spsk citronsaft
1 spsk æblecider eddike
1 spsk stødt spidskommen
2 tsk salt
2 tsk honning eller sirup
Fjern kerner fra chilien, og skær den i halve.
Varm en pande, og steg chilierne 2 min på den ene side, vend derefter.
Tilsæt vand, og skru ned og lad simre i 5 min.
Fjern chili fra panden og put i en blender.
Tag også 2 dl vand fra panden i blenderen.
Tilsæt resten afingredienserne til blenderen, og blend til jævn.
Kan holde sig i køleskabet i 2 uger.
Patacones Ticos
Ingredienser:
1 grøn mad banan
1 dl olie
Salt
Pil bananen.
Skær i stykker på ca 1½ cm.
Varm olien i en gryde, til det næsten koger.
Steg bananen i olien i ca. 2 min, til den er gylden.
Dryp bananerne af på køkkenrulle.
Læg et andet stykke køkkenrulle oven på bananerne.
Tag en tallerken, eller skærebræt, og pres let oven på bananerne, så de bliver en lille smule maste, uden at være gået fra hinanden.
Put bananerne tilbage i olien, og giv dem ca. 2 min mere.
Dryp af igen.
Strø med salt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar