torsdag den 15. november 2012

Côte d'Ivoire - Aitiu

Friture er altid godt
Når det så bliver kombineret med masser af ost
Så er det endnu bedre
Vær opmærksom på at dejen ikke bliver for våd
Og sørg for at olien er rigtig varm
Ellers flyder osten ud
Jeg snød lidt og stegte dem på panden
Jeg havde ikke olie nok til at dybstege
I Elfenbenskysten spiser de meget fisk og skaldyr
Derfor valgte jeg at servere 
grillede jomfruhummere til
Mindre kunne nok også gøre det
Karakter: 4
Aitiu

Ingredienser
2 spsk smør
2 spsk majs mel
2 dl mælk
1 dl kogt majs
2 kogte kartofler
2 spsk revet ost
1 chili, hakket
1 spsk koriander
115 g drænet hytteost
1 dl majs mel
Sød chili sovs
Rasp
Salt
Olie


Smelt smør, og steg de 2 spsk mel i ca ½ min.
Tilsæt mælk under omrøring, og lad simre til sovsen er tyk.
Hak kartoflerne i små tern.
Mix majs, ost, kartofler, chili, hytteost, koriander og mælkesovsen.
Tilsæt salt og mix grundigt.
Form små boller af dejen.

Bland den 1 dl majs mel med 1 - 1½ dl vand.

Dyp bollerne i mel blandingen, og rul dem i rasp.

Dybsteg bollerne i olie.

Server med sød chili sovs.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar