tirsdag den 23. oktober 2012

Congo Brazaville - Liboké de Poisson med Baton de Manioc

Blev serveret til gæster, og godt modtaget
Det var desværre ikke muligt at få casava
Ville dog helt vildt gerne prøve at lave Baton de Manioc
Det skal nok komme en gang
Sød kartoffel blev alternativet
Revet sød kartoffel
Krydret med lidt salt og peber
Pakket i bananblade med en klat smør
Dampet i 2 timer
Det var et fint tilbehør i tilfælde af mangel på casava - eller tid 
 Karakter: 4
Liboké de Poisson med Baton de Manioc

Liboké de Poisson

Ingredienser:

Banan blade
250 g hvid fisk
1 løg, fint hakket
1 limefrugt, saft
salt
peber
cayenne peber
2 tsk olie
1 tomat, hakket
2 okra, hakket
1 terning grøntsagsbouillon, knust

Mix alle ingredienser i en skål, undtagen fisk.
Mix ingredienserne grundigt.
Put fisken i blandingen.
Lad den trække i minimum 15 min
Lad bladene ligge i lidt varmt vand, så de bliver lettere at arbejde med.
Lav grundigt lukkede pakker med fisk, gerne med flere lag balde.
Bag pakkerne under grill i ovnen.
Vend dem hvert 10. minut.
Server fisken efter 30 min bagning.

Baton de Manioc

Ingredienser:

200 g casava
Banan blade

Læg casava i blød i vand i 3 dage.
Skræl casavaen, og skyl dem grundigt i flere omgange vand.
Riv casavaen.
Knus den revne casava til en tyk jævn grød.
Pak grøden tæt i bananblade.
Damp i 4-5 timer.
Konsistensen skal ende som modellervoks.
da → en
porridge
noun: blubber

Ingen kommentarer:

Send en kommentar