lørdag den 20. oktober 2012

Comorerne - Roast Lobster With Vanilla Sauce


Vores første forsøg ud i hummer
Og så har vi endda snydt
I mangel af bedre brugte vi jomfru hummer
Da skal mon nok enten beregne 8 stk til hver
Eller spise noget lækkert brød til
Dette er en form for madlavning
vi sjældent kaster os ud i
Men resultatet blev faktisk ret godt
Især sovsen
Karakter: 4
Roast Lobster With Vanilla Sauce
Ingredienser:

2 hummere på ca. 600 g stk
1 spsk oliven olie
7½ spsk smør
3 forårsløg, fint hakket
½ dl hvidvin
1½ spsk hvidvinseddike
½ vaniliestang, delt på midten
½ tsk salt
Peber
300 g frisk spinat
400 g frisk brøndkarse

Put et stort fad i ovnen ved 230 grader.
Afliv hummeren - hvis den ikke allerede er død - et beslutsomt stik mellem øjnene med en skarp kniv.
Knus kløerne på hummeren.
Put hummerne i det varme fad.
Hæld olie over, og bag til hummeren er rød, ca. 15 minutter.
Tag ud af varmen, og sæt til side.

Smelt 2 tsk smør i en lille gryde.
Sauter forårsløgene ved svag varme, til de er bløde, 3 min.
Tilsæt vin og eddike, og bring forsigtigt i kog i 5 min.
Når der ca er én spsk væske tilbage i gryden fjernes den fra varmen.
Pisk 6 spsk smør i gryden, lidt ad gangen, så det bliver optaget i væsken.
Skrab vaniljen i sovsen under omrøring.
Si sovsen ned i en ny gryde.
Smag til med ¼ tsk salt og peber, og sæt sovsen til side.

Når hummeren er kold nok til at arbejde med, fjernes kødet fra kløerne.
Knæk halen af.
Smid hovedet ud.
Klip undersiden af halen op, og tag kødet ud.
Skær kødet i skiver.
Dæk kødet med sølvpapir, for at holde det varmt.

Smelt 1 spsk smør i en stor gryde.
Tilsæt spinat og brøndkarse, og rør jævnligt i 5 min.
Smag til ¼ tsk salt og peber.

Ved servering, varmes sovsen forsigtigt op, under konstant omrøring.
Lav en bund af grønt på en tallerken, og arranger hummeren oven på.
Hæld sovs over hummeren og server med det samme.


tr → en
character
noun: character, personality, person, persona, form, personage, fiber, constitution, self, strain, fibre

Ingen kommentarer:

Send en kommentar