onsdag den 10. oktober 2012

Colombia - Ajiaco

De fleste er glade for kartoffelsuppe
Denne udgave er tilsat lidt ekstra fyld
i form af kylling
Majsene er dejlig søde når de bliver kogt på kolben
Og det går strålende sammen med avokado
Det gør denne suppe dejlig smagfuld og spændende
Karakter: 4
Ajiaco
Ingredienser:

6.5 dl hønsekødsbouillon

2 kyllingelår

1 lille løg i halve
1 lauerbærblad
350 g asparges kartofler
2 spsk frisk hakket persille
1 majskolbe, halveret

Aji:
½ lille løg skåret i tynde ringe
1 spsk hakket koriander
½ lille chili fint hakket
Salt
Peber

½ dl creme fraiche rørt sammen med ½ spsk mælk
½ dl friske kapers
½ moden avokado i både

Put hønsekødsbouillon, kylling, halve løg, lauerbær, kartofler og persille i en stor gryde.
Hvis nødvendigt tilsættes mere vand, så tingene er dækket.
Bring i kog ved høj varme.
Skru ned og lad simre i 10 min.
Tag kylling op fra suppen, og sæt til side til nedkøling.

Lad suppen simre til kartoflerne næsten falder fra hinanden.
Tilsæt vand hvis nødvendigt.
Fjern løg og lauerbær fra suppen.
Brug et piskeris til at mose kartoflerne, så suppen bliver tyk, men stadig med store stykker af kartoffel tilbage.

Brug eventuelt lidt kartoffelmel rystet ud i vand til at gøre konsistensen tykkere.

Tilsæt majs, og lad simre i 15 min.
Rør med jævne mellemrum.
Fjern suppen fra varmen.

Aji:
Mens suppen koger laves aji.
Put løgringe, koriander og chili i en lille skål, og dæk med vand.
Strø med salt og mix.
Tag den afkølede kylling og træk i trevler og put i en anden skål.

Smag suppen til, og server med kyllinge trevler, hakket kapers, creme fraiche, aji og avokado skiver efter behag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar