fredag den 30. januar 2015

Nigeria - Nigerian Fried Rice

En meget brugt ret i Nigeria
Risene spises som tilbehør til alt muligt stegt kød
Man kan eventuelt undlade leveren,
hvis man synes det er fjollet at bruge 25 g
- eller man kan skrue lidt op for mængden af lever
Det er jo så sundt
Jeg kogte leveren i væden fra kyllingen,
ærter og gulerødder ville sikkert heller ikke 
have taget skade af bare at ryge der i
Denne ret er rar,
fordi man kan lave næsten det hele i forvejen,
og så bare stege det til sidst
Godt alternativ til almindelige hvide ris
Karakter: 3.5
Nigerian Fried Rice

Ingredienser:
Kylling
2 kyllingelår
½ tsk timian
½ tsk karry
½ bouillon terning
Nogle skiver løg

Ris:
125 g ris
3 dl hønsebouillon, (evt. fra tilberedning af kyllingen)
25 g okselever
1 gulerod, i små tern
3 spsk ærter
½ grøn peber, i små tern
½ løg, hakket
1 spsk karrypulver
1 nip hvidløgspulver
1 nip peber
1 spsk olie
½ bouillon terning
Salt


Put alle ingredienserne til kyllingen i en gryde.
Dæk med vand.
Kog i 30 minutter.
Læg kyllingen til side.
Si væden.
Gem 3 dl af væden.

Ris:
Vask leveren.
Kog i 10 minutter.
Skær i tern.
Kog gulerødder og ærter i 5 minutter.
Dræn.
Stil til side.
Put ris, karry, hvidløgspulver, peber, løg, bouillonterning og bouillon fra kyllingen i en gryde.
Bring i kog.
Lad simre i 15 minutter.
Steg kyllingen sprød i lidt olie.
Varm imens olie op i en pande.
Tilsæt gulerødder, ærter, peberfrugt og lever.
Steg ved høj varme 1-2 minutter.
Tilsæt ris.
Steg i 2 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar