En meget brugt ret i Nigeria
Risene spises som tilbehør til alt muligt stegt kød
Man kan eventuelt undlade leveren,
hvis man synes det er fjollet at bruge 25 g
- eller man kan skrue lidt op for mængden af lever
Det er jo så sundt
Jeg kogte leveren i væden fra kyllingen,
ærter og gulerødder ville sikkert heller ikke
have taget skade af bare at ryge der i
Denne ret er rar,
fordi man kan lave næsten det hele i forvejen,
og så bare stege det til sidst
Godt alternativ til almindelige hvide ris
Risene spises som tilbehør til alt muligt stegt kød
Man kan eventuelt undlade leveren,
hvis man synes det er fjollet at bruge 25 g
- eller man kan skrue lidt op for mængden af lever
Det er jo så sundt
Jeg kogte leveren i væden fra kyllingen,
ærter og gulerødder ville sikkert heller ikke
have taget skade af bare at ryge der i
Denne ret er rar,
fordi man kan lave næsten det hele i forvejen,
og så bare stege det til sidst
Godt alternativ til almindelige hvide ris
Karakter: 3.5
Nigerian Fried Rice
2 kyllingelår
½ tsk timian
½ tsk karry
½ bouillon terning
Nogle skiver løg
Ris:
125 g ris
3 dl hønsebouillon, (evt. fra tilberedning af kyllingen)
25 g okselever
1 gulerod, i små tern
3 spsk ærter
½ grøn peber, i små tern
½ løg, hakket
1 spsk karrypulver
1 nip hvidløgspulver
1 nip peber
1 spsk olie
½ bouillon terning
Salt
Put alle ingredienserne til kyllingen i en gryde.
Dæk med vand.
Kog i 30 minutter.
Læg kyllingen til side.
Si væden.
Gem 3 dl af væden.
Ris:
Vask leveren.
Kog i 10 minutter.
Skær i tern.
Kog gulerødder og ærter i 5 minutter.
Dræn.
Stil til side.
Put ris, karry, hvidløgspulver, peber, løg, bouillonterning og bouillon fra kyllingen i en gryde.
Bring i kog.
Lad simre i 15 minutter.
Vask leveren.
Kog i 10 minutter.
Skær i tern.
Kog gulerødder og ærter i 5 minutter.
Dræn.
Stil til side.
Put ris, karry, hvidløgspulver, peber, løg, bouillonterning og bouillon fra kyllingen i en gryde.
Bring i kog.
Lad simre i 15 minutter.
Steg kyllingen sprød i lidt olie.
Varm imens olie op i en pande.
Tilsæt gulerødder, ærter, peberfrugt og lever.
Steg ved høj varme 1-2 minutter.
Tilsæt ris.
Steg i 2 minutter.
Varm imens olie op i en pande.
Tilsæt gulerødder, ærter, peberfrugt og lever.
Steg ved høj varme 1-2 minutter.
Tilsæt ris.
Steg i 2 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar