torsdag den 8. januar 2015

Nicaragua - Vigorón

Opskriften sagde originalt 200 g chicharrons
80 g er rigeligt,
ellers drukner det hele i flæskesvær
Havde dog købt mine hos en thai,
måske er de ikke helt så luftige hvis man laver dem selv
Har lidt respekt for cassava,
da det kan være ret giftigt ved forkert tilberedning
Skrællen skal fjernes helt,
og det skal koges ordentligt mørt
Hvis man laver retten uden cassava,
er det nu også en meget lækker salat
Dette er en populær gadesnack,
som serveres på bananblade
Hvis bananblade ikke er til at opstøve,
er jeg sikker på en tallerken fungerer helt fint
Karakter: 4

Vigorón

Ingredienser:
100-200 g chicharrons, knækket i mindre stykker
200 g cassava, skåret i stave
200 g kål, strimlet fint (fx. savoy kål)
10 g frisk koriander
25 g løg
2 tomater, hakket
2 fed hvidløg
¼ chili
1 spsk lime juice
1 nip rørsukker
2 bananblade
Salt
Oregano
Peber
Spidskommen

Put cassava i en gryde.
Dæk med vand.
Kog ca. 20 minutter.
Tilsæt hvidløg, salt og oregano.
Dræn og lad køle.
Blend løg, koriander og chili i en blender.
Mix med tomater, peber, salt, lime, spidskommen og sukker.
Fordel kål, cassava, tomat og chicharrones på bananbladene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar