fredag den 3. januar 2014

Kasakhstan - Manti

En temmelig besværlig ret,
når man ikke har nogen damper.
En si og en gryde med vand kan bruges,
men så skal det gøres over et par omgange.
Dejlig sovs, og lækker om end simpel,
snack agtig mad.
Karakter: 4
Manti

Ingredienser (6 pers):

700 g mel
1 æg
10 fed hvidløg, fint hakket
2 løg, fint hakket
1 kg hakket lam
1 tsk peber
Salt

Yogurt Sauce:
4 dl youghurt
2 fed hvidløg
25 ml vand
½ tsk salt

Mix mel, æg, 4 dl varmt vand, og 1 tsk salt.
Ælt.
Lad hvile tildækket ½ time.

Mix kød, løg, hvidløg og peber.
Opløs 1 tsk salt i 4 dl varm vand.
Mix med kødet.

Rul dejen ud, til den er 3 mm tyk.
Skær i kvadrater på 10x10 cm.
Put 1 spsk kød på hvert kvadrat.
Saml hjørnerne der er diagonalt over for hinanden, og saml dem over fyldet.
Saml også de hjørner der er dannet nu.
Damp 40-50 min.

Mix alle ingredienserne til sovsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar