fredag den 3. januar 2014

Kasakhstan - Beshbarmak

Jo længere vi når gennem listen af lande,
jo mere sjællent sker det,
at vi skal bruge en hel ny - for os - ingrediens.
Her skete det.
Hest, har vi smagt før, men ikke tilberedt.
Kogt kød er ikke altid nogen success,
men den kære hest blev faktisk helt fin,
og pastapladerne blev lækre.
Karakter: 3.5
Beshbarmak
Ingredienser:

300 g hestekød
1 løg, i ringe
Salt
Peber


Pasta:
1 æg
1 dl vand
½ tsk salt
ca 300 g mel


Put kødet i en gryde.
Dæk med vand.
Bring i kog.
Skum af.
Hvis der samles noget fedt på toppen, samles det til senere.
Lad simre i 1 time.


Forbered imens pastaen.
Mix 150-200 g mel med æg, salt og vand.
Ælt, og tilsæt mel hvis nødvendigt.
Ælt grundigt.
Pak i film, og lad hvile 20 min på køl.
Rul dejen til en tykkelse på 2 mm.
Skær i 10x10 cm kvadrater.


Tilsæt halvdelen af løget, salt og peber til kødet.
Lad simre 30 min mere.


Put resten af løget og lidt salt og peber i en gryde.
Hæld det opsamlede fedt over. (Er der ikke noget fedt, tilsættes lidt smør, og lidt af kogevandet fra kødet.)
Lad simre 7-8 min.


Tag kødet ud af vandet, og stil det på en tallerken.
Kog pastaen i resten af vandet - ca 7-8 min.
Pas på det ikke vokser sammen.


Put pastaen på en tallerken.
Placer kødet midt på tallerkenen.
Hæld sovsen over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar