fredag den 10. januar 2014

Kenya - Nyama Na Irio

Denne ret smager sådan set helt fint -
den er nok i kategorien comfort food.
Dog vil jeg anbefale ikke at bruge gullasch kød,
da det bliver sejt.
Ellers skal det i hvert fald
skæres i mindre stykker,
da det bliver tilberedt i ret kort tid.
Kartoffelmosen kaldes Irio,
og er en nem måde et peppe en mos lidt op.
Karakter: 3
Nyama Na Irio
Ingredienser:
150 g ærter
150 g majs
½ l kartoffelmos
1½ spsk smør
Salt
Peber
350 oksekød, i tern
1 spsk oliven olie
4 tsk mel
2 dl okse bouillon


Mix kartoffelmos med majs, ærter, smør, salt og peber.
Brun kød grundigt i olie.
Tilsæt mel.
Brun det let.
Tilsæt bouillon og lad simre i 5 min.

Put mos på en tallerken og dæk med kød og sovs.

fr → en
brown
adjective: brown, dark, tan
noun: brown
en → da
150

Ingen kommentarer:

Send en kommentar