Vi var lidt nervøse for denne salat
Der var virkelig meget eddike i,
og man følte nærmest at ens næse
blev svitset indvendig når vi lugtede til den.
Første mundfuld krævede mod,
men faktisk var det ikke så slemt.
Det smager meget af eddike - og chili! -
men munden skal bare lige vende sig til smagen.
Som tilbehør er det ganske fint.
Dog kan man godt tilføje lidt sukker,
hvis man ikke er til det sure.
Hvis I savner rødkålen på billedet,
er det fordi vi ikke kunne skaffe noget,
og derfor kun brugte hvidkål.
Der var virkelig meget eddike i,
og man følte nærmest at ens næse
blev svitset indvendig når vi lugtede til den.
Første mundfuld krævede mod,
men faktisk var det ikke så slemt.
Det smager meget af eddike - og chili! -
men munden skal bare lige vende sig til smagen.
Som tilbehør er det ganske fint.
Dog kan man godt tilføje lidt sukker,
hvis man ikke er til det sure.
Hvis I savner rødkålen på billedet,
er det fordi vi ikke kunne skaffe noget,
og derfor kun brugte hvidkål.
Karakter: 4
Pikliz
Ingredienser:
1 1/2 dl hvidkål, hakket
1 dl rødkål, hakket
1 forårsløg, i tynde skiver
2 spsk løg, finthakket
1/2 tsk peber
1/4 lime, saften
1/2 tsk adobe krydderi
1 Chili, i tynde skiver
3 dl hvidvinseddike
3 nelliker
Mix alt.
Put i en tætlukket beholder.
Lad stå på køl et par dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar