tirsdag den 9. juli 2013

Guinea - Boïri

Det er meget sjældent det sker
- her skete det;
vi smed maden ud.
Vi forsøgte ellers at lave retten af to omgange.
Første gang, havde kuglerne fået lidt fugt
og gærede, før vi fik dem tilberedt.
Anden gang tørrede de fint,
men de havde simpelthen en besk og kedelig bismag,
som vi stod af på efter et par bidder.
Karakter: 0.5
Boïri
Ingredienser:
200 g majs mel
4-5 dl vand
1 spsk sukker
1 tsk tamarinpasta
Hytte ost

Mix mel og vand.
Det skal være en stiv dej, der kan hænge sammen.
Riv små klumper af - ca 4 g.
Form til kugler.
Sæt til at tørre i solrigt vindue i et par dage.

Bring en gryde med vand i kog.
Tilsæt majskuglerne under omrøring.
Skru ned for varmen.
Lad simre i 25 min - rør en gang imellem.
Rør tamarind og sukker i vandet.
Lad simre i 5 min.
Server med pisket hytteost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar