onsdag den 27. februar 2013

Emiraterne - Magooga

Jeg er ikke nødvendigvis et suppe menneske
Men denne suppe er virkelig lækker!
Grøntsagerne suger smagen fra resten af suppen,
og der er så mange udtryksfulde smage
Vi kunne ikke skaffe noget sort lime pulver,
og vi brugte chapati i stedet for fladbrød
Hvis man vil kan man sagtens koge lammet i længere tid
Efter min smag kam kartoflerne godt undværes,
gulerødderne var dog virkelig lækre.

Karakter: 5
Margooga
Ingredienser
250 g lam, i tern
3 dl vand
1 lille løg, fint hakket
1 lille fed hvidløg, presset
1 tsk olie
1 tsk tomat pure
1 kartoffel, i kvarte
½ squash, i chunks
1 gulerod, i chunks
1 tomat, hakket
1 lille tørret citron
1 lille grøn chili, hakket
1 grøntsagsbouillon terning
¼ tsk kanel
¼ tsk gurkemeje
¼ tsk sort lime pulver (loomi aswad)
¼ tsk karry
¼ tsk korianderfrø pulver
¼ tsk kardemomme
1 nip sort peber
1 nip cayenne peber
1 spsk frisk koriander, fint hakket
1 Laurbær
1-2 arabiske fladbrød, riv brødet i stykker på størrelse med en hånd, og lad det ligge fremme fra om morgenen og tørre lidt.

Kog lammet i vandet i en times tid. Fjern eventuelt skum.

Varm olien i en gryde, og sauter løgene til de er gyldne.

Tilsæt hvidløg, og lad det stege til det dufter.
Tilsæt tomatpure, og alle grøntsager undtagen squash.
Mix, så alle grøntsagerne er vendt i tomaten.
Tilsæt lam, og det vand det kogte i.
Prik et hul i den tørrede citron og tilsæt.
Tilsæt alle ingredienser, undtagen squash og frisk koriander.
Bring i kog, og lad simre til kartoflerne er næsten møre.
Tilsæt squash og koriander.
Lad simre til squash er møre.

Tag kød og grøntsager op af suppen.
Læg brød stykkerne i bunden af to tallerkener, og hæld suppen over.
Fordel forsigtigt grøntsager og kød på brødet.

id → en
aswad )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar