onsdag den 13. februar 2013

El Salvador - Yuca Frita con Chicharron y Pepesca


Her er tale om en sammensætning
der kan virke lidt mærkelig
Skinkekød og sardiner?
Men det virker!
Cassavaen bliver næsten helt
butterdejsagtigt flaget og blød i smagen når den bliver stegt
Man kunne med fordel servere med tomatsalsa
Karakter: 4.5
Yuca Frita con Chicharron y Pepesca
Yuca Frita
Ingredienser

½ kg cassava
0,5 l vegetabilsk olie
Salt

Kog cassavaen til den er mør - ca 20 min.
Tag cassavaen op af vandet, og dup den tør.
Skær i stave - pommes frites størrelse.
Varm olie godt op.
Dybsteg cassavaen til gylden - ca. 8 min.
Dryp af og drys med salt.

Chicharrones
Ingredienser
250 g skinkeschnitzel
½ dl vand
1 dl hakkede tomater
½ løg, hakket
½ grøn chili, hakket
1 lille fed hvidløg, presset
1 nip oregane
1 nip kanel

Put kødet i en stegeso med hvidløg, løg, vand og halvdelen af chilien.
Luk grundigt til, og bag ved 90-100 grader i 6 timer.
Put kødet i en gryde, sammen med væden fra stegesoen.
Kog ved høj varme, så kødet begynder at stege i fedtet og væden fra stegesoen.
Når det meste af væden er væk, tilsættes tomat, resten af chilien, oregano, kanel, salt og peber.
Rør godt og kraftigt, så kødet går i stykker og blandes godt med resten.
Lad simre under låg til væden fra tomaterne er kogt ind.

Pepesca
Ingredienser
2 dåser sardiner

Steg til gyldne og sprøde.


en → da
oregane

Ingen kommentarer:

Send en kommentar