onsdag den 13. februar 2013

Ecuador - Ceviche de Pescado

Hos os er vi ret glade for rå fisk
Det er altid sjovt at spise det på nye måder
Dette er en virkelig lækker syrlig ret
God til om sommeren, som forret, eller
let hovedret sammen med noget salat
Vi brugte lange, men torsk skulle også være ret godt
Der var ben i vores fisk, men da de var besværlige
at fjerne, lod vi dem bare sidde.
Da vi spiste, fandt vi ét ben
så syren fra limen har sikkert opløst de andre
Karakter: 4
Ceviche de Pescado


Ingredienser

250 g hvid fisk, skåret i tern
1 chili i strimler
1 fed hvidløg, knust
2 forårsløg, i fine skiver
2 tomater, udkernet, i små tern
½ gul peber, i små tern
5 limefrugter, 2½ til fisken, og 2½ til marinaden
¼ bundt koriander, fint hakket
½ spsk olie
Salt

Put fisken på en tallerken, og drys med salt, chili, hvidløg, ½ spsk koriander, og limejuice fra 2½ lime.
Fisken skal være dækket af lime.
Dæk tallerkenen med wrap, og stil i køleskabet i 5 timer.
Put forårsløgene i en skål med varmt vand og salt, og lad stå i 10 min.
Dræn og rens grundigt.
Fjern peber, hvidløg og koriander fra fisken.
Mix fisken med forårsløg, tomater, peberfrugt, koriander, limejuice fra resten af frugterne, olie og salt.
Stil på køl i 30 min.
Server med chilimajs og chilisovs.

1 kommentar: