tirsdag den 5. februar 2013

Egypten - Eish Masri m Duqqa


Mest et tilbehør til andre retter
Vi fik købt noget forkert mel
Grovmalet fuldkornsmel
Hvilket ikke helt var meningen
De blev lidt tørre, men Duqqa'en
smager rigtig dejligt, og vi kunne nok
godt finde på at bruge det som dip i fremtiden
Karakter: 4.5
Eish Masri m Duqqa
Eish Masri

Ingredienser
3½ dl kamutmel (eller grahamsmel)
2 dl varmt vand
½ tsk havsalt
1 spsk tørgær

Mix mel og salt.
Mix vand og gær.
Tilsæt langsomt vandet til melet, og form en dej.
Ælt på bordet, til dejen ikke er klistret.
Hiv stykker af dej af, og form kugler.
Form kuglerne til flade brød.
Lad hæve tildækket i 1½ time.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bag brødene i 25-30 min - indtil de er faste at røre ved.

Duqqa

Ingredienser
1 dl mandler
½ dl sesam frø
2½ spsk koriander frø
1 spsk spidskommen frø
1 spsk friskkværnet sort peber
½ tsk havsalt
1 knivspids chiliflager

Forvarm ovnen til 180 grader.
Bag mandlerne i 5 minutter - indtil de begynder at dufte.
Lad køle.
Rist sesam på en tør pande, til de er gyldne.
Fjern fra panden med det samme, så de ikke bliver ved med at riste.
Rist koriander og spidskommen, til de begynder at poppe.
Blend koriander og spidskommen til det er helt fint.
Hæld til sesam frøene.
Blend de kølede mandler, til de er helt findelte.
Rør i krydderierne.
Smag til med salt og peber, og mix grundigt.

Servering:
Dyp brød i oliven eller avokado olie, og så i duqqa.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar