onsdag den 13. februar 2013

El Salvador - Pupusa


Af en eller anden grund tager det
virkelig lang tid at lave Pupusa
Klokken var sent før vi fik aftensmad
Til gengæld smager det også ret godt
"Ligesom en sandwich fra kollegietiden -
på den gode måde", som Emil udtrykte det
Generelt er Sydamerikansk mad bare ret godt
Karakter: 4.5
Pupusa
Pupusa


Ingredienser
Bønnefyld
1½ dl røde bønner på dåse
½ lille løg, fint hakket
1½ spsk vegetabilsk olie
½ tsk salt
½ dl bønnevand (fra dåsebønnerne)
Ostefyld
125 g mozerella, revet
¼ grøn peber, i tern
1 spsk jalapenos, hakket
Masaen
3 dl majs mel
3 dl hvedemel
3 dl varmt vand

Bønnefyld:
Varm olie i en gryde.
Steg løg, til gyldne  - ca 4 min.
Blend bønner og halvdelen af bønnevandet i en blender i 1 minut.
Tag løgene ud af olien, og lad dryppe af.
Rør de blendede bønner i den varme olie, og skru ned til lige under medium.
Blend løgene og resten af bønnevandet i 1 minut.
Tilsæt til resten af mixet der allerede koger.
Rør forsigtigt til olien bliver synlig - ca 5 min.
Kog ved medium varme, og rør hvert 5. minut, til bønnerne er blevet mørkere i farven, og bløde i konsistensen.
Ostefyld:
Put ingredienserne i en blender, og blend til det hele er godt blandet.
Put blandingen i mikroen, og varm i 20 sec.
Ælt og mas mixet med hænderne, til det får en blød teksttur.
Sæt til side.
Masaen:
Mix mel og vand.
Dejen skal være lidt klistret, men man skal kunne forme en bold af det.
Lav kugler på størrelse med æg, og del dem i to.
Mas dem flade, til de er på størrelse med en håndflade.
Put 1-2 tsk ostefyld, og 1 tsk bønnefyld på den ene halvdel dej. Put den anden halvdel ovenpå, og saml grundigt.
Steg til gyldne på begge sider.

Server med salsa of curtido.

Curtido de Cebolla y Tomate

Ingredienser
1 lille rødløg
1½ lime, saft
½ spsk olie
1½ tomat
½ spsk koriander, fint hakket
½ spsk salt

Halvver løget, og skær det i tynde ringe.
Drys løget med saltet, og ad det hvile i 10 min.
Dæk løgene med lunkent vand, og lad hvile i 10 min mere.
Dræn løgene.
Tilsæt lime og olie, og køl i 30 min.
Skær tomaten i halv, og skær i tynde skiver.
Mix alle ingredienserne, og smag til med salt.

Salsa

Ingredienser
3 forårsløg, hakket
2 tomater, i tern
1 rød chili, hakket
salt

Mix alle ingredienserne, og sauter i olie i 5 min.

3 kommentarer:

  1. Faldt tilfældigvis over din blog og nøj nogle lækre opskrifter:) Elsker selv at rejse rundt og smage de forskellige landes mad.
    Glæder mig til fortsat at finde en masse lækre opskrifter herinde:)
    Mvh Tina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tina

      Tak for rosen :-)
      Samtidig fik du mindet mig om denne opskrift, som kunne være meget sjov at lave igen.
      Det er dejligt når nogen synes det man skriver er brugbart.

      Vi har første barn lige om hjørnet, og flytter til udlandet om en måned. Der vil nok gå lidt tid, hvor bloggen ikke bliver opdateret så jævnligt - vi skal jo også finde ud af hvor vi nu skal finde vores mærkelige ingredienser.

      Vær dog sikker på at vi ikke har droppet projektet - der skal nok komme updates en gang imellem.

      Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet