fredag den 13. marts 2015

Portugal - Tripas à moda do Porto

Der er i hvert fald proteiner for alle pengene
Gulerødderne og væden er virkelig smagfuld
Jeg brugte tørrede bønner,
og det lykkedes mig ikke rigtig at få dem møre
Eventuelt kan man bruge bønner fra dåse,
så skal de nok ikke koge den første runde
Kalvemave er en smagssag,
Karl syntes det var fantastisk at alle de små folder
sugede væden op, så kunne han sidde og suge væden ud

Karakter: 3.5

Tripas à moda do Porto

Ingredienser:
200 g kalvemave, i tern
1 lille kyllinge underlår
30 g chorizo, frisk
30 g bacon
½ gulerod, i skiver
½ løg, hakket
Oliven olie
1 lauerbær blad
Peber
Salt
½ tsk paprika
200 g hvide bønner
Persille, hakket

Vask kalvemaven.
Put maven i en gryde, og dæk med vand.
Salt lidt.
Bring i kog.
Lad simre 1 time.

Kog resten af kødet mørt i en anden gryde.
Gem væden.
Strimmel kyllingen.
Skær chorizoen i mindre skiver.

Kog bønnerne møre i en tredje gryde.

Dæk bunden af en stor gryde med olie.
Sauter løg over medium varme i 10 minutter.
Tilsæt gulerod, salt, peber, paprika og lauerbær.
Lad simre 5 minutter.
Tilsæt kødet.
Lad simre 5 minutter.
Tilsæt bønner, væske fra kødet, og evt mere vand til at dække.

Lad simre i 45 minutter.

Når væden fortykkes lidt, slukkes for varmen.

Drys med persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar