fredag den 6. marts 2015

Polen - Bigos

Ikke specielt avanceret at lave
Virkelig smagfuldt
Det kan være lidt svært med de forskellige slags kød,
vi snød lidt, og brugte frankfurter som frisk pølse
Jeg havde glemt at købe svesker,
så her snød jeg også lidt,
og brugte rosiner
Synes ikke nødvendigvis man behøver lave kartofler til
Der er mad nok
Karakter: 4

Bigos

Ingredienser:
1 lille dl svesker, skåret i lidt mindre stykker
1 lille shiitake svamp, i skiver
1½ dl kogende vand

1 spsk olie
1 lille løg, hakket
150 g savoykål, hakket
150 g sauerkraut, renset og drænet
75 g røget polsk pølse, (el. mild spansk chorizo), skåret i 1½ cm stykker
75 g frisk polsk pølse, skåret i 1½ cm stykker
150 g svinekød, fx kotelet, skåret i 1½ cm stykker
1 stor tomat, hakket
80 ml tør rødvin
1 lauerbær
Salt
Peber

Kogte kartofler

Læg svesker og svampe i kogende vand i 30 minutter.

Sauter løg og frisk kål i olie.
Når kålen er faldet sammen, tilsættes svesker, svampe og det vand de lå i.
Resten af ingredienserne tilsættes.
Lad simre i 1½ time.

Server med kogte kartofler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar