fredag den 6. marts 2015

Peru - Chupe De Camarones

Var en smule spændt på at lave skalddyrs bouillon,
fra bunden
Og ret stolt, da det faktisk lykkedes
- selvom hele køkkenet lugtede temmelig meget af fisk
Suppen er lækker og fyldig,
og jeg elsker bare, når blommen fra ægget
løber ud i suppen
Mælken gør det dejlig cremet
Karakter: 3.5

Chupe De Camarones

Ingredienser:
Bouillon:
Hoveder og skaller fra ½ kg rejer
½ spsk oliven olie
1 dl hvidvin

Suppe:
½ dl olie
½ løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
½ spsk chili pasta
½ spsk tomat pasta
½ tsk oregano
6 dl bouillon
½ dl ris
2 kartofler
1 majskolbe, i tykke skiver
½ kg rejer, pillet
1 dl ærter
1 dl queso fresco, i tern (eller drænet hytteost)
1½ dl usødet kondenseret mælk
Salt
Peber

½ spsk olie
2 æg
Persille

Bouillon:
Varm olie op.
Steg skaller i 5 minutter.
Tilsæt hvidvin.
Tilsæt vand, så det næsten dækker skallerne.
Bring i kog.
Lad simre i 30 minutter.
Blend det hele grundigt.
Si grundigt.
Gem væden.

Suppe:
Varm olie.
Tilsæt løg, hvidløg og oregano.
Sauter til løgene er gyldne.
Tilsæt tomat pure.
Steg i 5 minutter.
Tilsæt bouillon.
Tilsæt ris.
Lad simre i 15 minutter.
Tilsæt kartofler og majs.
Lad simre til kartoflerne er møre.
Tilsæt rejer.
Lad simre 3 minutter.
Tilsæt mælk, salt og peber.
Sluk for varmen.
Tilsæt ost og ærter.

Steg æggene til spejlæg.
Fordel suppen i dybe tallerkener.
Læg et æg oven på.
Garner med persille

Ingen kommentarer:

Send en kommentar