fredag den 6. februar 2015

Oman - Kabouli

De mange forskellige krydderier giver en dejlig kombi
Risene bliver dejlige og saftige
Kardemommen smager meget igennem,
det kunne være en mulighed at skære lidt ned
Hvis man ikke har ghee,
er smør et udemærket alternativ
Karakter: 4

Kabouli

Ingredienser:
Omani krydderi:
1 fed hvidløg, presset
½ spsk spidskommen frø
½ spsk koriander frø
½ spsk kardemomme
1 tsk cayenne peber
1 nip gurkemeje
1 spsk eddike

½ kg lam med ben
11 dl vand
1 stang kanel
1 hel kapsel kardemomme
½ tsk nelliker
½ tsk peberkorn
2 små løg, i skiver
2 spsk ghee
2 fed hvidløg
1½ spsk rosiner
½ dåse kikærter
2 spsk omani krydderi
1 nip saffron
½ dl rosenvand
1 terning lammebouillon
125 g ris

Krydderi:
Mix alle ingrdienserne i en blender.
Puls til der er en tyk, jævn pasta.

Put lam og vand i en gryde.
Bring i kog.
Fjern skum når det kommer.
Tilsæt kanel, kardemomme, nelliker og peberkorn.
Dæk og lad simre i 1½ time.
Put lam i en skål og sæt til side.
Si og gem væden.

Kog løg og 2 spsk vand i en lille gryde i 5 minutter.
Tilsæt 1 spsk ghee.
Lad simre i 3 minutter.
Tilsæt hvidløg, rosiner, kikærter, ½ spsk omani krydderi, saffron og rosenvand.
Lad simre 1 minut.
Sæt til side.

Put 2½ dl af væden fra lammet i en gryde.
Put 1 spsk ghee, 1½ spsk omani krydderi, bouillon og ris i gryden.
Mix.
Bring i kog.
Kog i 10 minutter.
Tilsæt lam.
Kog 5 minutter mere.
Server toppet med løg mixet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar