mandag den 29. december 2014

Nepal - Momo

Momo er en ret populær gadesnack i Nepal
og kan fås med alle mulige forskellige
slags fyld
Med al den chili,
var jeg lidt nervøs for
om de ville bliver for stærke for Karl
Han spiste tre uden at blinke
Chutneyen er dog super stærk,
og jeg brugte endda kun tre chilier
Ganske lækkert måltid
Karakter: 4

Momo

Ingredienser:
Dej:
6 dl mel
½ spsk olie
1 nip salt
Vand

Fyld:
400 g lam, hakket
1  rødløg, hakket
1 forårsløg, hakket
½ dl koriander, hakket
1 lille fed hvidløg, presset
½ tsk ingefær, fint hakket
1 nip szechwan peber
1 nip muskat
1 nip gurkemeje
½ spsk masala el lign karry blanding
1-2 chilier, fint hakket
1½ spsk olie
Salt
Peber

Chutney:
2 tomater, groft revet
5 thai chillier
1 spsk forårsløg large tomato grated
2 spsk frisk koriander
1 spsk vand
1 tsk citron saft
Salt

Mix alle ingredienser til fyldet.
Stil tildækket i køleskabet i en time.

Mix ingredienserne til dejen, med nok vand til at den ikke klæber, men heller ikke er for tør.
Ælt i 10 minutter.
Stil tildækket i 1 minutter.
Ælt igen.
Del i kugler på 2 cm i diameter.
Rul ud til ca 8 cm i diameter.
Put 1 spsk fyld på hver cirkel, og luk grundigt sammen.
Smør en damper med olie.
Damp pakkerne i 15 minutter.

Chutney
Put alle ingredienser untagen tomater i en blender.
Puls et par gange – det må ikke blive alt for fint.
Mix det hele sammen.

1 kommentar:

  1. ser spændende ud - skal prøves, men først må vi jo lige finde en damper :-)

    SvarSlet