Bliver vist nærmest spist
morgen middag og aften i Nepal
Der er i hvert fald
masser der mætter;
kartofler, linser OG
ris
Så er der ligesom
fyldt op
Ikke så kraftigt i
smagen,
men meget lækkert med
lidt vegetarisk
Tilberedningen af
linser
kan variere lidt,
alt efter hvilken
type linse der bruges
Kig på posen,
og prøv dig frem
Karakter: 4
Ingredienser:
Dal
Bhat
1
dl grønne el. brune linser
1
spsk olie
½
løg, hakket
1
fed hvidløg, presset
1
cm ingefær, fint hakket
¼
tsk gurkemeje
¼
tsk salt
4½
dl bouillon el. vand
Tarkari
1
spsk olie
½
løg, hakket
¼
tsk stødt spidskommen
½
tsk stødt koriander
1
fed hvidløg, presset
1
cm ingefær, fint hakket
¼
tsk gurkemeje
1
nip stødt chili
1
nip peber
¼
tsk salt
1
stor kartoffel, i tern
3
dl grøntsager, i tern (aubergine, blomkål, gulerod, squash, grønne bønner
o.lign.)
2
tomater, i tern
Vask linserne.
Lad dem stå i blød en times tid.
Varm olie i en gryde.
Steg løg gyldne.
Tilsæt drænede linser, og resten af ingredienserne.
Lad koge over medium varme, til linserne er bløde, og det hele har konsistens som en tyk suppe, ca en time.
Tarkari
Varm olie i en gryde.
Steg løg gyldne.
Rør krydderier i.
Tilsæt grøntsager.
Vend det hele godt, så grøntsagerne er dækket af olie og krydderier.
Put låg på.
Lad simre ½ times tid, til grøntsagerne er møre.
Server med ris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar