mandag den 29. december 2014

Nepal - Dhal Bhat Tarkari

Bliver vist nærmest spist
morgen middag og aften i Nepal
Der er i hvert fald masser der mætter;
kartofler, linser OG ris
Så er der ligesom fyldt op
Ikke så kraftigt i smagen,
men meget lækkert med lidt vegetarisk
Tilberedningen af linser
kan variere lidt,
alt efter hvilken type linse der bruges
Kig på posen,
og prøv dig frem
Karakter: 4

Dhal  Bhat Tarkari

Ingredienser:
Dal Bhat
1 dl grønne el. brune linser
1 spsk olie
½ løg, hakket
1 fed hvidløg, presset
1 cm ingefær, fint hakket
¼ tsk gurkemeje
¼ tsk salt
4½ dl bouillon el. vand

Tarkari
1 spsk olie
½ løg, hakket
¼ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
1 fed hvidløg, presset
1 cm ingefær, fint hakket
¼ tsk gurkemeje
1 nip stødt chili
1 nip peber
¼ tsk salt
1 stor kartoffel, i tern
3 dl grøntsager, i tern (aubergine, blomkål, gulerod, squash, grønne bønner o.lign.)
2 tomater, i tern

Dal Bhat

Vask linserne.
Lad dem stå i blød en times tid.
Varm olie i en gryde.
Steg løg gyldne.
Tilsæt drænede linser, og resten af ingredienserne.
Lad koge over medium varme, til linserne er bløde, og det hele har konsistens som en tyk suppe, ca en time.

Tarkari

Varm olie i en gryde.
Steg løg gyldne.
Rør krydderier i.
Tilsæt grøntsager.
Vend det hele godt, så grøntsagerne er dækket af olie og krydderier.
Put låg på.
Lad simre ½ times tid, til grøntsagerne er møre.
Server med ris.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar