onsdag den 17. december 2014

Namibia - Potjiekos

Super mørt kød
Ikke så meget smag, som vi havde håbet
Potjiekos er en rigtig safarigryde
Man putter det i,
man lige har ved hånden
Jeg havde nogle grønne bønner jeg skulle bruge,
og da disse også bliver spist 
mange steder i Afrika,
tænkte jeg det ikke kunne være
helt kriminelt
Bønnerne passede ganske fint ind med resten
Karakter: 3.5

Potjiekos

Ingredienser:
1 spsk olie
½ kg fårekød fra nakken, i tern
1 løg, hakket
150 g baby gulerødder, vasket
200 g baby kartofler, vasket
1 tsk sukker
1 lille tsk karry
2 nip gurkemeje
40 ml mælk
Salt
Peber
Varm olien i en gryde.
Tilsæt kødet.
Drys med salt og peber.
Brun kødet.
Sæt det brunede kød til side.
Sauter løgene i ca. 4. minutter.
Put kødet tilbage i gryden.
Dæk med vand.
Lad simre under låg i 1 time.
Tilsæt kartofler og gulerødder.
Lad simre i 30 minutter.
Tilsæt de resterende ingredienser.
Bring i kog.
Lad simre 15 minutter.
Rør rundt.
Tilsæt eventuelt lidt mere vand.
Lad simre 15 minutter mere.

Server med Ugali.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar