fredag den 5. december 2014

Mozambique - Amâijoas em Leite de Coco

Det tager noget tid 
at stå og rode med alle de muslinger
Er ikke helt sikker på det er besværet værd
Det er bare ikke en specielt interessant ret
Og i forhold til, 
at man står og kæmper med den kokosnød,
smager det overhovedet ikke af kokos
Hvis man vil have en lidt lettere løsning,
kan man sikkert bare bruge kokosmælk fra dåse
Karakter: 3

Amâijoas em Leite de Coco


Ingredienser:
1,5 kg blåmuslinger, skrubbede
½ kokosnød, kødet
2 tomater, hakket
1 løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
2 spsk olie
Salt
Chiliflager

Riv kødet fra kokosnøden.
Hæld 120 ml lunken vand over kokosen.
Mix godt, indtil væsken bliver cremet.
Lad køle.
Så kokosvandet gennem et stykke stof.
Vrid stoffet med kokosen i, for at få al væske ud.
Vask muslingerne i varmt vand.
Damp muslingerne i 30 ml vand i 8-10 minutter.
Gem væsken fra muslingerne.
Fjern alle mudslinger der ikke har åbnet.
Fjern kødet fra muslingerne.
Varm olien i en pande.
Steg hvidløg og løg til gyldent.
Tilsæt tomater og lad simre i et par minutter.
Tilsæt muslingerne med deres væske, og kokosvæsken.
Smag til med salt og chili.
Lad simre uden låg, til saucen er tyk.
Server med ris.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar