Yoghurten giver sovsen et lidt syrligt præg
Det er dejlig forfriskende sammen med den
noget tungere smag af kanel
Der var lidt julestemning i duften.
Rigtig lækkert sammen med kernerne.
Karakter: 4.5
Mansaf
½ kg lam, i steaks eller kotteletter
2 dl yogurt
½ løg, hakket
½ æggehvide, pisket skummende
2 tsk majs stivelse
60 ml ghee
60 ml pinjekerner
60 ml mandelsplitter
Salt
Peber
½ tsk gurkemeje
1 nip allehånde
2 cm kanel
2 dl basmati ris
Put lammet i en gryde.
Dæk med koldt vand.
Bring i kog, og skum af.
Tilsæt salt og peber.
Lad simre under låg i 30 min.
Put yoghurt, æggehvide, majsstivelse og 1 tsk salt i en gryde.
Mix forsigtigt - det er vigtigt at røre i den samme retning hele tiden.
Put gryden over medium varme, og rør konstant.
Bring i kog.
Lad simre i 3-5 min, til det fortykkes.
Varm smør i en pande.
Tilsæt pinjekerner og mandler.
Steg til gyldne.
Tag kerner og mandler af panden.
Steg løg gennemsigtige i det varme smør.
Tilsæt gurkemeje, allehånde og kanel.
Lad simre i 2 min.
Hæld løg og krydderier ned til det kogende lam.
Efter en time i alt, tages låget af lammet.
Lad koge ind, til det er halvt dækket af vand.
Tilsæt yoghurt sovs.
Lad simre til sovsen er tyk.
Kog ris.
Ved servering spredes halvdelen af mandlerne og pinjekernerne ud over risen.
Læg lammet oven på risen, og hæld sovsen over.
Resten af kernerne spredes ud over.
da → en
allspice
Ingen kommentarer:
Send en kommentar