tirsdag den 10. december 2013

Japan - Nikujaga

Må ærligt inderømme jeg var lidt skeptisk under tilberedningen.
Det duftede bare ikke ret godt.
Var derfor meget positivt overrasket.
For det første er det lækkert med friske nudler,
og så er det bare en lækker fyldig suppe,
som giver et lille tvist til en almindelig kedelig oksekødssuppe.
Karakter: 4
Nikujaga


Ingredienser:
1 løg, skåret i 10-12 stykker

½ gulerod, halveret på langs og skåret i skiver
2 medium kartofler, skåret i kvarte og lagt i vand
250 g oksekød, i tynde strimler
1 pk shirataki nudler, drænet
Sukkerærter
1 spsk olie
½ l dashi bouillon
4 spsk mirin
4 spsk soja
2 spsk sake
1 spsk sukker


Blancher sukkerærterne i ½ minut i kogende vand.
Kog nudlerne i kogende vand i 1 minut.
Sauter løg i olie.
Tilsæt kød, og brun det.
Tilsæt kartofler, gulerødder og nudler.
Tilsæt dashi, mirin, soja, sake og sukker.
Bring i kog.
Skum af.
Lad simre i 10-15 min.
Rør ikke undervejs.
Kan stå slukket og trække længe, hvis man har lyst.

Sukkerærterne tilsættes til sidst, når retten varmes op til servering.

et → en
Nikujaga

Ingen kommentarer:

Send en kommentar