onsdag den 8. maj 2013

Georgien - Khachapuri

Virkelig velsmagende brød,
men meget massivt.
Vil være perfekt med noget let salat
Eller som madpakke på en tur 
hvor man ikke må svine og lugte for meget.
Meget mættende.
Karakter: 4
Khachapuri
Ingredienser:
5 dl hvedemel
½ dl olie
2 dl yoghurt naturel
1 spsk Maizena
¾ tsk bagepulver
¼ tsk salt
1-1½ dl fetaost
1 æg
1 tsk usaltet smør


Bland 1 dl mel med olie.
Tilføj yoghurt og bland godt.
Tilføj yderligere 1 dl mel samt Maizena, bagepulver og salt.
Tilføj gradvist mel indtil dejen er blød men ikke klistret.
Lad hvile overdækket med et viskestykke i cirka 1 time.

Dræn og smuldr fetaosten i en skål.
Tilføj æg og bland.
Rul blandingen til to kugler.

Del dejen i to portioner.
Rul disse til kugler.
Rul dej kuglerne flade til en diameter på cirka 17 cm.
Stræk dem yderligere med fingrene til 20 cm diameter (tykkelse cirka 4-5 mm).
Tryk en ostekugle ud i midten til en diameter på cirka 12 cm
Træk forsigtigt kanterne af dejen op over osten og knib dejen sammen til den lukker helt over osten.
Tryk forsigtigt dejen flad til en diameter på cirka 17 cm.
Opvarm en pande ved lav varme i cirka 3 minutter og fordel smørret over panden.
Placer dejen med lukningen opad.
Tildæk og steg i 12 minutter ved meget svag varme, ryst panden fra tid til anden.
Vend brødet på panden, tildæk og steg i yderligere 12 minutter.
Brødet skal være dybt gyldenbrunt.
Pensl toppen af brødet med smeltet smør.
Lad hvile i 5 minutter før servering.

un → en
½

Ingen kommentarer:

Send en kommentar