onsdag den 8. maj 2013

Ghana - Jollof Rice


Godt med grøntsager
Godt med smag
Ganske fint som tilbehør til kød
Tager ikke lang tid at lave
Karakter: 3.5
Jollof rice
Ingredienser:
125 g jasmin ris
Olie
2 små rødløg, i skiver
1 frisk chili
1 tomat
3 tsk dåse tomatpuré
1 hønsebouillonterning
1 stor gulerod, i skiver
1 dl grønne bønner
Salt
Peber
300 g kyllingefilet


Blend chili, tomat og det ene rødløg.
Varm 3 spsk olie i en pande.
Steg det skivede løg til gennemsigtigt.
Tilføj tomatpuré og steg i 3-4 minutter.
Tilføj den blendede tomatblanding samt smuldret bouillonterning.
Læg låg på og lad simre ved medium varme indtil olien flyder ovenpå.
Tilføj jasminris og 2½ dl vand og skru ned til svag varme.
Tilføj bønner, gulerod og 1 dl vand.
Kog til vandet er næsten fordampet.
Tildæk og lad simre indtil risene er færdige.

Server med grillet kylling

en → da
tomatpuré

Ingen kommentarer:

Send en kommentar