onsdag den 8. maj 2013

Georgien - Khinkali


Denne ret tager noget tid at lave
Den er meget østeuropæisk i sin smag
da der bruges en del kommen.
Kogt dej er også klassisk østeuropæisk.
Hvis man sørger for at gøre dejen godt tyndt,
og bruger masser af frisk peber
Bliver det en ganske fin ret.
Eventuelt kan man bare lave farsen,
og stege eller koge som kødboller.
Karakter: 3
Khinkali
Ingredienser:
Dej:
7½ dl hvedemel
2 tsk salt
3-4 dl vand


Fyld:

500 g hakket oksekød
250 g hakket svinekød
1½ dl vand
2 løg, hakket
½ dl persille, hakket
½ dl dild, hakket
1 spsk stødt kommen
Salt og peber

Bland mel og salt i en skål.
Tilføj halvdelen af vandet og ælt.
Tilføj vand indtil dejen er blød og elastisk.
Lad hvile i 20 minutter.

Bland alle ingredienser til fyldet.

Del dejen i to portioner.
Rul den ene til en tykkelse på 5 mm.

Brug et glas til at skære cirkler ud med cirka 7-8 cm i diameter.
Rul hver cirkel ud til en diameter på ca. 15 cm og drys med lidt mel.
Placér cirka ½ dl af fyldet midt på en cirkel.
Fold dejen over fyldet ved at starte et sted og folde dejen over fyldet.
Knib toppen sammen.

Kom vand i en stor gryde og lad det komme i kog.
Lad khinkali simre i vandet i 15-20 minutter.
Server varme med rigeligt med friskkværnet peber.
Man bruger toppen til at holde i, men man spiser den ikke.


un → en
af

Ingen kommentarer:

Send en kommentar