Er det en kage?
Er det en hovedret?
Ingen ved det helt
Vi besluttede os for hovedret,
eftersom 2 ud af 3 fyld indeholder løg,
som vi ikke forbinder med kage
Denne ret er ærgelig på så mange pynkter:
Den tager så lang tid at lave,
Den lyder som noget der virkelig kunne være godt
- specielt, men godt
Den ser flot ud
Fik jeg nævnt den tager lang tid at lave?
Og så er der til to dage
- hvilket er ærgerligt,
når den bare ikke smager godt
Æggefyldet er godt.
kyllingefyldet er godt,
filodej er filodej,
men mandelfyldet ødelægger bare det hele
Det er bare ikke godt
Vi sad begge to og skrabede det ud,
efter den første mundfuld
ØV
Er det en hovedret?
Ingen ved det helt
Vi besluttede os for hovedret,
eftersom 2 ud af 3 fyld indeholder løg,
som vi ikke forbinder med kage
Denne ret er ærgelig på så mange pynkter:
Den tager så lang tid at lave,
Den lyder som noget der virkelig kunne være godt
- specielt, men godt
Den ser flot ud
Fik jeg nævnt den tager lang tid at lave?
Og så er der til to dage
- hvilket er ærgerligt,
når den bare ikke smager godt
Æggefyldet er godt.
kyllingefyldet er godt,
filodej er filodej,
men mandelfyldet ødelægger bare det hele
Det er bare ikke godt
Vi sad begge to og skrabede det ud,
efter den første mundfuld
ØV
Karakter: 2.5
Bastilla
Kylling:
1
kylling, skåret i stykker, uden skin dog fedt
2
store løg, hakket
1
spsk ingefær, hakket
2
tsk salt
1½
tsk hvid peber
1
tsk sort peber
1
tsk gurkemeje
1
tsk saffron tråde, smuldret
2
kanelstænger, 5-6 cm lange
½
dl smør
½
dl oliven olie
Æggefyld:
½
dl frisk koriander, hakket
8
æg, pisket sammen
Mandeltopping:
4½
dl hele mandler, uden skal
Olie
½
dl pudder sukker
2
spsk orangeblomst vand
1
spsk smør, blød
Dej:
ca.
½ kg filodej
½
dl smør, smeltet
1
æggeblomme, pisket
Pynt:
½
dl pudder sukker
2
spsk kanel
Kyilling:
Put alle ingredienser i en gryde.
Dæk med låg.
Lad simre ved medium varme i en time.
Rør en gang imellem.
Kyllingen må ikke blive brændt.
Der må ikke tilsættes vand.
Put kyllingen på en tallerken.
Lad væden i gryden simre, til det meste væske er væk.
Fjern kødet fra benene.
Put kødet i en skål, og mix med halvdelen af løgmixet der er tilbage i gryden.
Sæt til side.
Æggefyld:
Put resten af løget, og olien på en stor pande.
Tilsæt koriander.
Lad simre i 2 minutter.
Tilsæt æg.
Lad simre under let omrøring, til æggene har sat sig.
Sæt til side.
Mandeltopping:
Varm ca 1 cm olie i en pande over medium varme.
Læg en mandel i.
Når der kommer små bobler, er olien klar.
Steg mandlerne lidt af gangen, til de alle er gyldne.
Put mandlerne i food processor og mal dem fint.
Mix dem med sukker, smør og orange blomst vand
Sæt til side.
Samling:
Smør en stor pande godt med olie.
Pensl hvert lag dej, mens du arbejder.
Overlap 6 lag filodej på panden, så de nærmest danner en blomst, og falder ud over siden af panden. De indre halvdele skal overlappe.
Put til sidst to lag filodej i midten.
Dæk midten med kyllingefyldet.
Fordel ægge fyldet over kyllingen.
Dæk æggefyldet med to lag filodej.
Spred mandeltopping over dejen.
Fold de overskydende lag af dej, der hænger ud over panden, ind over mandelfyldet.
Afslut med 6 lag filodej, der overlapper ligesom i starten.
Fold nu det overskydende dej under det hele.
Spred æggeblomme ud over top og sider.
Spred også en smule olie ud over top og sider.
Bastillan er nu klar til bagning. Den kan dækkes med plastik, og gemmes en dag i køleren, eller to måneder i fryseren.
Tænd ovnen på 180 grader.
Put Bastillaen på et olieret stykke bagepapir midt i ovnen.
Bag 30-40 minutter, til den er dybt gyldenbrun. (Er den direkte fra fryseren, skal den nok have en time).
Drys med puddersukker.
Drys kanel oven på sukkeret i et gittermønster.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar