torsdag den 14. august 2014

Mali - Couscous de Timbuktu




Overraskende sød i smagen
Det er vigtigt at få pureret dadlerne ordentligt
Det er ikke rart at få en
stor klump sød daddel ind i munden
Meget smagfuld uden at være for stærk
Smager dejligt med lidt yoghurt til
Karakter: 4

Couscous de Timbuktu

Ingredienser:
400 g okse eller lam, i chunks
1½ spsk olie
1 nip fennikel frø
½ tsk peber
1 dl flåede tomater
1 nip kanel
1 lille tsk salt
1 fed hvidløg, i tynde skiver
1 nip kardemomme
½ spsk cayenne peber
125 mL vand
50 g dadler, pureret
1 lille tsk spidskommen
½ spsk ingefær, stødt
1 nip muskat
1 løg, i tern
½ spsk persille, hakket

Varm olie over høj varme.
Tilsæt kød og hvidløg.
Steg til kødet er brunet.
Tilsæt krydderier.
Steg et par minutter.
Tilsæt tomater og vand, så kødet lige er dækket.
Bring i kog.
Skru ned.
Lad simre under låg i 1 time.
Tilsæt løg og dadler.
Lad simre ½ time.
Smag til.
Server med couscous.


Drys med persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar