Stuvningen er ikke vanvittig smagfuld
Men den smag der er, er dejlig
Brødet suger stuvningen,
og de to ting komplimenterer hinanden
Der bliver alt for meget dej,
men jeg lavede boller af halvdelen
Der skal egentlig fårekød i,
men vi brugte lam,
da det er lettere at få fat i
Men den smag der er, er dejlig
Brødet suger stuvningen,
og de to ting komplimenterer hinanden
Der bliver alt for meget dej,
men jeg lavede boller af halvdelen
Der skal egentlig fårekød i,
men vi brugte lam,
da det er lettere at få fat i
Karakter: 3.5
Plat Songhay
Dej:
250
g mel
150
g lunken vand
½
spsk gær
½
tsk sukker
1
tsk salt
2 tsk oliven
olie
Stuvning:
½
dl olie
350
g fårekød, i tern
1½
løg, hakket
2
tomater, blancherede, pillede, udkernet og hakket
50
g tomat pure
3
dadler, moste
1
fed hvidløg, presset
½
tsk anisfrø, stødt
½
tsk spidskommen, stødt
1 nip kanel
1 lauerbærblad
Salt
Peber
Dej:
Mix gær, sukker,olie og vand
i en skål.
Mix mel og salt i vandet.
Ælt grundigt.
Stil under et lunt klæde
i 1 time.
Ælt igen.
Form til bolde på 5 cm i
diameter.
Lad hæve 1 time mere.
Stuvning:
Steg brun fåret i
olie.
Tilføj løg.
Steg i 5 minutter.
Tilsæt tomaterne og tomat pureen.
Tilsæt dadler, hvidløg
og ½ dl vand.
Tilføj krydderierne.
Kog over medium varme i
15 minutter.
Tilsæt 5½ dl vand.
Få op og simre.
Lad simre i 30 minutter.
Drop forsigtigt dej
boldene ned.
De behøver ikke være
dækket af vand.
Lad simre tildækket i 30 minutter.
Fjern dej kugler, og
stil til side.
Bring stuvningen i kog,
til sovsen fortykkes.
Put dejen i en
tallerken.
Hæld stuvning over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar