torsdag den 14. august 2014

Mali - Plat Songhay

Stuvningen er ikke vanvittig smagfuld
Men den smag der er, er dejlig
Brødet suger stuvningen,
og de to ting komplimenterer hinanden
Der bliver alt for meget dej,
men jeg lavede boller af halvdelen
Der skal egentlig fårekød i,
men vi brugte lam, 
da det er lettere at få fat i
Karakter: 3.5

Plat Songhay

Ingredienser:
Dej:
250 g mel
150 g lunken vand
½ spsk gær
½ tsk sukker
1 tsk salt
2 tsk oliven olie

Stuvning:
½ dl olie
350 g fårekød, i tern
1½ løg, hakket
2 tomater, blancherede, pillede, udkernet og hakket
50 g tomat pure
3 dadler, moste
1 fed hvidløg, presset
½ tsk anisfrø, stødt
½ tsk spidskommen, stødt
1 nip kanel
1 lauerbærblad
Salt
Peber

Dej:
Mix gær, sukker,olie og vand i en skål.
Mix mel og salt i vandet.
Ælt grundigt.
Stil under et lunt klæde i 1 time.
Ælt igen.
Form til bolde på 5 cm i diameter.
Lad hæve 1 time mere.

Stuvning:
Steg brun fåret i olie.
Tilføj løg.
Steg i 5 minutter.
Tilsæt tomaterne og tomat pureen.
Tilsæt dadler, hvidløg og ½ dl vand.
Tilføj krydderierne.
Kog over medium varme i 15 minutter.
Tilsæt 5½ dl vand.
Få op og simre.
Lad simre i 30 minutter.
Drop forsigtigt dej boldene ned.
De behøver ikke være dækket af vand.
Lad simre tildækket i 30 minutter.
Fjern dej kugler, og stil til side.
Bring stuvningen i kog, til sovsen fortykkes.
Put dejen i en tallerken.
Hæld stuvning over.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar