lørdag den 2. november 2013

Israel - Sambusak

Forholdsvis nemme at lave,
og smager dejligt både kolde og varme.
Fyldet kan eventuelt varieres,
men dette er originalen.
Smagfulde, uden at overvælde sanserne.
Karakter: 4
Sambusak
Ingredienser (20 stk):
Dej:

1½ tsk tørgær
1 tsk salt
1 tsk bage pulver
2 tsk sukker
2½ dl vand
7½ dl mel


Fyld:
2 dåser kikærter
2 spsk oliven olie
2 løg, fint hakket
1 tsk salt
1½  tsk spidskommen, stødt
¼ tsk ingefær pulver
1 tsk peber
¼ tsk muskat
Olie til stegning


Dej:
Opløs gær i lunken vand.
Tilsæt sukker.
Lad stå i 10 min.
Tilsæt salt og bagepulver.
Tilsæt mel.
Ælt til dejen er fast.
Lad dejen hæve under fugtigt klæde i 2 timer.


Fyld:
Dræn kikærterne.
Blend dem, til de er en grov mos.
Steg løgene i olien til gennemsigtige.
Tilsæt krydderierne.
Lad stege 3 min mere.
Mix kikærter og løg grundigt.


Del dejen i 20 lige store stykker.
Lav hvert stykke dej til en cirkel på ca 10 cm.
Put en spiseskefuld fyld på dejen.
Fold dejen over fyldet, og luk kanter grundigt.
Steg sambusakerne i olie ved medium varme.
Vend når gyldne.


Kan fryses før tilberedning, og skal derefter steges direkte fra fryseren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar