Man får jo lyst til at spise auberginerne
imens man står og steger dem.
De ser så indbydende ud.
Det er ikke verdens mest smagfulde ret,
men den smager italiensk.
Og det er lækkert!
Karakter: 4
Parmigiana
Ingredienser:
Sauce
1 spsk oliven olie
8 dl flåede tomater
2 fed hvidløg, hakket
¼ løg, hakket
1½ spsk basillikum, revet i strimler
1 lille lauerbærblad
2 dl vand
Salt
Peber, frisk kværnet
1 nip sukker
1 stor aubergine
2 æg, pisket sammen
2 spsk mælk
2½ dl mel
2½ dl rasp
1¼ dl parmesan, revet
3½ dl frisk mozzarella, revet i strimler
Salt
Peber
5 dl sauce
½ bundt basilikum, hakket
1½ dl olie
Sauce
Varm olie i en stor gryde.
Steg løg, hvidløg og salt og peber i 5 min.
Tilsæt tomater, vand og basilikum.
Lad simre uden låg i 45 min.
Mos tomaterne godt ud i sovsen.
Smag til.
Tænd ovnen på 180 grader.
Skræl auberginen.
Skær i ½-1 cm tykke skiver.
Drys skiverne med salt og peber.
Mix æg og mælk i en dyb tallerken.
Put rasp i en dyb tallerken.
Put mel i en dyb tallerken.
Dyb hver skive aubergine i mel, så i æg, og så i rasp.
Varm olien op i en pande.
Steg auberginerne gyldne i olien.
Lad dryppe af på papir.
Put et lag sauce i bunden af et ovnfast fad.
Læg auberginer i et enkelt lag oven på saucen.
Put ca 1 spsk mozerella på hver skive aubergine.
Drys hver skive med parmesan.
Læg endnu et lag aubergine oven på.
Put lidt sovs oven på det øverste lag aubergine.
Drys endnu en gang med parmesan.
Dæk med staniol, og bag i 30 min.
Tag ud af ovnen, og drys med resten af mozerellaen.
Bag utildækket til osten er gylden.
Lad køle et par minutter.
Pynt med frisk hakket basilikum.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar