mandag den 4. november 2013

Israel - Shakshuka

Traditionelt er dette en morgenmads ret
Det ville fungere fint som morgenmad,
men det er nu også strålende,
som en let aftensmad.
Som kommentaren var herhjemme:
"Hvem gider vente en halv time på at morgenmaden simrer".
Æggeblommen der løber ud
og blander sig med tomaten,
er virkelig lækker.
Så er det oven i købet nemt at lave.
Karakter: 4
Shakshuka
Ingredienser:
½ spsk oliven olie

1 lille løg, hakket
1½ fed hvidløg, presset
½ spsk tomat pure
½ spsk røget paprika
½ tsk spidskommen
1 nip chili flager
4 dl hakkede tomater
Salt
2 æg
Persille, hakket


Steg løg i olie i 5 min.
Mix hvidløg, tomat pure, paprika, spidskommen og chili.
Lad simre i 1 min.
Tilsæt tomater og salt.
Lad simre i ½ time.
Rør en gang imellem.
Slå æg ud over mixet.
Læg låg på.
Lad simre i 5-7 min, til æggene har sat sig.
Drys med persille.
Server med brød.


da → en
breakfast

Ingen kommentarer:

Send en kommentar