tirsdag den 12. november 2013

Italien - Pesto

Hvis en pesto skal være helt rigtig,
skal den ikke hakkes i en blender,
men i hånden, i flere runder.
Dette er for at det hele ikke bare
bliver en ensartet masse,
men en blanding af flere forskellige strukturer.
Selvfølgelig kan man også bare
fyre det hele i en blender,
men det giver nu en anden oplevelse i munden,
med de forskellige grader af hakning.

Pesto


Ingredienser:
40 g friske basilikum blade
1-2 fed hvidløg
½ dl pinjekerner
ca 1 dl parmesan, frisk revet
2 spsk god olivenolie


Brug en kniv til at hakke med - ikke en blender.
Hak hvidløg, sammen med ⅓-del af basilikummen.
Når det er løst hakket, tilsæt ⅓-del mere, og hak.
Tilsæt til sidst den sidste ⅓-del, og hak.
Tilsæt ½-delen af pinjekernerne, hak.
Tilsæt resten af kernerne, hak.
Tilsæt ½-delen af parmesanen, hak.
Tilsæt resten af parmesanen, hak.

Mix med en smule olivenolie - det skal ikke være flydende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar