søndag den 3. november 2013

Israel - Hummus

Jeg elsker hummus
Kunne ikke lige finde noget tahin i butikkerne
Besluttede derfor at lave det selv
Måske er min sesam blevet en smule for brun,
i hvert fald øde lagde den gennemtrængende
smag af tahin fuldstændig hummusen
Det har derfor været en smule svært at bedømme denne ret
Vi vælger at tro at noget af rettens dårligdom
kommer sig af min dårlige tahin
Hummus er generelt super sammen med brød
eller salat
Karakter: 3.5
Hummus
Ingredienser:
2½ dl kikærter på dåse
3 spsk tahin
1/2 dl citron saft
2 fed hvidlød
1 tsk salt
Peber, frisk kværnet
½ tsk spidskommen
3 spsk oliven olie
2 spsk pinjekerner
2 spsk persille, hakket


Gem væden fra kikærterne.
Blend kikærter, tahin, citron, hvidløg, salt, peber, spidskommen og 1/2 dl af væden fra kikærterne.
Hvis humusen er for tyk, tilsættes mere væde.
Varm 1 spsk oliven olie på en pande.
Brun pinjekernerne i olien.
Put hummus i en skål.

Hæld resten af olien, persille og de brunede pinjekerner over hummusen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar