tirsdag den 30. september 2014

Mauritius - Dhall Pooris

Rigtig lækkert brød
Det er vigtigt det ikke får for meget på panden
Brødet minder lidt om chapati
Godt til retter som curry og lignende
Glemte desværre at tage et billede

Karakter: 3

Dhal Poori

Ingredienser:
Fyld:
1 dl flækærter
Salt
2 fed hvidløg, hakket
1 tsk spidskommen

Dej:
4½ dl mel
2 tsk bagepulver
½ tsk sucker
1 nip salt
½ spsk olie
1½ dl ærtevand, lunken

Olie


Stil ærterne i blød natten over.
Dræn vandet fra ærterne.
Rens et par gange, til vandet er klart.
Put ærterne i en gryde.
Dæk med vand.
Bring i kog.
Tilsæt lidt salt.
Kog til møre, men ikke bløde.
Dræn grundigt.
Spred ud dog lad tørre.
Put hvidløg og spidskommen i en blender.
Tilsæt tørre de tørre ærter.
Blend til mixet er helt fint og grynet.
Fluf op med en gaffel.
Put mel, bagepulver, sukker og salt i en stor skål.
Hæld olie i, og mix grundigt.
Tilsæt kogevand fra ærterne.
Ælt i ca. 3 minutter.
Gnid dejen med olie.
Lad hvile i ½ time.

Ælt dejen i 1-2 minutter.
Del i 8-9 lige store stykker.
Lav hver del til en rund disk, ca. 7 cm i diameter.
Put disken i hånden.
Fyld med ca 2 tsk fyld.
Knip kanterne sammen om fyldet.
Put dejen med lukningen nedad på et olieret stykke bagepapir.
Gnid med lidt olie.
Lad hvile i ½ time.

Varm en pande over medium varme.
Tag en dej bolle.
Gør den flad med en hånd.
Rul med kagerulle til en rund, tynd cirkel.
Børst overskydende mel af.
Steg, til dejen begynder at puffe op med små bobler.
Vend og pensl med lidt olie.
Lad stege i 30 sekunder.
Vend og steg 30-45 sekunder mere.
Fjern fra varmen.
Læg på et stykke køkkenrulle, og dæk med køkkenrulle.

Server med tomat og koriander salat.

1 kommentar: