tirsdag den 30. september 2014

Luxemborg - Judd mat Gaardebounen

Det var noget af en kamp at få fat i bønnerne
Fandt dem endelig på frost hos en fiskehandler
Det er jo en forholdsvis nem ret at lave
Kødet bliver smagfuldt,
og sovsen er lækker,
synes dogike at bønnerne er ret gode
De er seje - ved ikke om de skulle have haft mere
Karakter: 2.5

Judd mat Gaardebounen

Ingredienser:
½ kg saltet og let røget svinekød
½ porre, den hvide del, i grove skiver
2 gulerødder, i grove skiver
1 løg, i tynde ringe
1 stav selleri, i tynde ringe
1 lauerbær
2 nelliker
3 peberkorn
½ dl hvidvin
1 spsk smør
1 spsk mel
½ kg friske fava bønner
Bønneurt
Salt og peber


Nye kartofler

Put køder i koldt vand.

Bring i kog.

Tilsæt porre, gulerødder, løg, sellery, lauerbær, nelliker, peberkorn og vin.

Lad simre i 2 timer.

Tag af varmen.
Tag 125 ml af væsken fra.
Smelt smørret, i en lille gryde.
Tilsæt mel under piskning.
Tilsæt væsken under piskning.
Juster eventuelt tykkelsen af sovsen.
Kog bønnerne i 2-3 minutter.
Dræn bønnerne.
Rør sovsen i bønnerne, sammen med bønneurt og salt

Skær kødet i skiver, og server med bønnerne, og kogte nye kartofler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar