Jeg har aldrig arbejdet med en 8-armet blæksprutte før
Det er svært når man ikke helt ved hvad man skal forvente
Kogetid afhænger af størrelse
Vores blæksprutte blev sej,
men er det så fordi jeg har kogt den for længe eller for lidt?
Selve curryen smager rigtig dejligt.
Det er svært når man ikke helt ved hvad man skal forvente
Kogetid afhænger af størrelse
Vores blæksprutte blev sej,
men er det så fordi jeg har kogt den for længe eller for lidt?
Selve curryen smager rigtig dejligt.
Karakter: 3.5
Cari Ourite
Ingredienser:
½
kg blæksprutte (ottearmet)
225
g hakkede tomater
1½
spsk karrypulver (stærk eller mild alt efter smag)
1
lille løg, fint hakket
½
spsk hvidløg, knust
½
spsk ingefær, knust
½
spsk timian, hakket
1
spsk karry blade, hakket
2
spsk koriander, frisk
1
nip peber
1
nip nelliker, stødt
1½
spsk olie
evt.
chili, i fine strimler
Salt
Rengør grundigt blæksprutten.
Gnid med mel.
Skyl under rindende vand.
Varm en stor gryde op, over høj varme.
Put blæksprutten i gryden
Tilsæt peber og nelliker.
Skub jævnligt blæksprutten rundt, så den ikke brænder på.
Steg i 10-15 minutter, til den er gennemvarmet.
Fjern blæksprutten og lad køle.
Gem eventuel væske til senere brug.
Skær blæksprutte i mundrette stykker.
Varm olie op i gryden.
Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og timian.
Steg til løgene er gennemstegte.
Tilsæt tomat.
Lad simre i 15-20 minutter.
Tilsæt karry.
Lad simre 5-10 minutter.
Tilsæt hakkede stængler fra korianderen, og karryblade.
Tilsæt halvdelen af korianderbladene.
Lad simre 5-10 minutter.
Tilsæt blæksprutte og eventuel væske fra blæksprutten.
Tilsæt ½ dl varmt vand.
Lad simre 20-30 minutter.
Smag blæksprutten med jævne mellemrum, den må ikke over tilberedes.
Put i en skål, og drys med hakket koriander.
Server med ris og brøndkarse eller tynde agurkeskiver.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar