søndag den 13. oktober 2013

Irland - Shepherds Pie

Her er tale om rigtig hyggemad
Det er nemt at lave,
og smagen er ikke mere udfordrende,
end at alle kan være med.
Parmesanen på toppen kan udelukkes,
men det giver nu en god crust.
Karakter: 4
Shepherds Pie
Ingredienser:
½ spsk oliven olie

½ tsk sort peber
250 g hakket lam
1 lille løg, i hakket
2 gulerødder, i fine tern
1 dl frosne ærter
2 kviste frisk timian, fint hakket
1 spsk mel
½ spsk smør
1 dl rødvin
1 spsk Worcestershire sauce
1 spsk tomatpure
1 dl bouillon
1 l kartoffelmos
1 æg, sammenpisket
Parmesan, revet


Varm ovnen til 200 grader.
Sauter gulerødder i olie, til de bliver lidt møre.
Tilsæt løg, og sauter i to minutter.
Tilsæt kød.
Krydr med peber og timian.
Steg til kødet er brunt, hæld fedtet fra.
Tilsæt smør og ærter.
Drys med mel, og mix grundigt.
Tilsæt tomat pure, vin og Worcestershire sauce.
Lad det koge lidt ind.
Tilsæt bouillon.
Lad koge ind, til en tyk stuvning.
Smag til.
Smør en ovnfast form.
Hæld sovsen i bunden af formen.
Hæld kartoffelmos over sovsen, som et låg.
Pensl med æg.
Drys med parmesan.

Bag i ca. 20 min, til toppen er gylden brun.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar