mandag den 2. september 2013

Irak - Masgouf

Overraskende lækker marinade til fisk
Man behøver ikke nødvendigvis
have gang i hele fisk,
den ville også gå strålende til filetter.
God varme og fyldighed i smagen,
samtidig med at de friske tomater køler.

Karakter: 4
Masgouf
Ingredienser:
2 hele fisk, ørred, tilapia osv.

1 løg, fint hakket
1 tomat, fint hakket
2 fed hvidløg, presset
2 spsk citron saft
½ tsk karry
2 spsk persille, fint hakket
1 spsk olie
1½ spsk tomatpure
Olie til stegning
Salt
Peber
1 tørret citron

Split fisken åben langs rykraden, så den kan lægges flat på en tallerken.
Fjern hoved.
Gnid salt og 1 spsk citron på indersiden.

Varm olie på en pande.
Tilsæt løg, og steg til de er klare.
Tilsæt salt og peber.
Tilsæt hvidløg, og rør et par minutter.
Split den tørrede citron åben, og tilsæt sort indmad til retten.
Tilsæt tomatpure, 1 spsk citronsaft, olie og karry.
Lad simre i 5 min.

Tænd ovnen på 260 grader.
Put olie på et fad, og læg fisken på fadet.
Dæk det inderste af fisken, med halvdelen af sovsen.
Bag i 20 min.
Top med resten af sovsen, de ternede tomater og persille.

Server med Tabbouleh.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar