mandag den 21. oktober 2013

Iran - Kuku-Ye Sabzi

Jeg havde en hvis bekymring
over de mange store mængder krydderurter.
Overraskelsen var derfor stor,
da det faktisk blev et rigtig lækkert måltid.
Ikke for stærkt, ikke for kedeligt.
Lige tilpas, og nemt at lave.
Læg mærke til, hvordan ingredienserne
deler sig i lag når de bliver bagt.
Karakter: 4.5
Kuku-ye Sabzi
Ingredienser:
1 dl olie
5 æg
1 tk bagepulver
2 tsk advieh
1 tsk salt
1 tsk sort peber, frisk kværnet
2 fed hvidløg, presset
2 dl purløg, hakket
2 dl persille, hakket
2 dl koriander, hakket
2 dl  dild, hakket
1 spsk mel
1 spsk bukkehorn


Varm ovnen til 180 grader.
Put olie i en form, 15 cm i diameter.
Put æg i en skål.
Tilsæt advieh, salt og peber.
Pisk de resterende ingredienser forsigtigt i.
Bag i 45-50 min, til kanten er gylden brun.


Server med yogurt og Nan-E Barbari.

2 kommentarer:

  1. ser lækkert ud - kan måske godt prøves - ved ikke, hvad og hvor med "advieh"

    SvarSlet
  2. Det er et krydderi.. Vi kan lave det når vi en gang ses :)

    SvarSlet