søndag den 13. oktober 2013

Irland - Bacon, Cabbage and Parsley Sauce

Minder jo utrolig meget om et klassisk dansk måltid.
En gang imellem er det nu dejligt,
med sovs og kartofler.
Persillesovsen bliver dejlig lækker og cremet,
og savoy kålen smager overraskende dejligt!
Karakter: 3.5
Bacon, Cabbage, and Parsley Sauce


Ingredienser (4 personer):
1 kg kogeskinke
½ savoy kål, i kvarte, med den grove midte fjernet
2 spsk smør
Peber, Frisk kværnet
½ kg kartofler


Sovs:
2 dl mælk
2 stilke persille
Groft salt
Peber, frisk kværnet
1 spsk smør
1 spsk mel
4 spsk persille, hakket


Put skinken i en gryde.
Dæk med vand.
Bring i kog.
Hvis der kommer hvidt skum på vandet, hældes vandet af, og der dækkes med rent vand.
Lad koge i 45 min.
Skær kål i strimler.
Put i gryden med skinken, og kog i 20 min mere.


Kog kartofler.


Sovs:
Put mælk og persille stilke i en gryde.
Få op og simre.
Smag til med salt og peber.
Lad simre i 5 min.
Hæld mælken i en beholder, og fjern persille stilke.
Lav en smørbolle i bunden af gryden, af mel og smør.
Rør mælken i gryden igen.
Tilsæt persille.
Smag til med salt og peber.
Lad simre ved lav varme i 5 min.


Tag skinken fra gryden.
Dræn vandet fra kålen.
Tilsæt smør og salt og peber til kålen, og mix godt.

Skær skinken i skiver, og server med sovs, kål og kogte kartofler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar