lørdag den 6. april 2013

Frankrig - Coq au Vin


Kyllingen bliver virkelig mør,
da den bliver tilberedt så længe.
De små svampe og bacon
er også meget fint.
Det er bare ligesom om retten
er lidt kedelig,
og der er en besynderlig bismag.
Karakter: 2.5
Coq au Vin


Ingredienser:
500 g kylling (gerne brystfiletter) i store stykker
1 dL rødvin (gerne Bourgogne rødvin)
60 g bacon i tern
75 g champignon
3 skarlotteløg, i store tern
1 fed hvidløg, mast
1 gulerod, skrællet og ternet (store)
Solsikkeolie
Usaltet smør
Krydderurter: 1 kvist timian og 1 laurbærblad
Persille
Salt
Peber

Kyllingen lægges i rødvinen sammen med løg, gulerod og krydderurter.
Stil i køleskabet natten over.
Hæld rødvinen fra kylling og grøntsager (gemmes til senere brug!).
Brun kyllingestykkerne i olie på panden.
Læg kyllingen til side.
Steg grøntsager og hvidløg i et par minutter.
Læg kylling og grøntsager i en gryde.
Tilføj rødvin, salt og peber.
Bring i kog ved moderat varme.
Læg låg på og lad simre ved lav varme i 2 timer.
Brun bacon, løg og champignoner i en kasserolle i 10 minutter.
Når kyllingen er færdigkogt tilføjes bacon, løg og champignoner.
Retten varmes i 2-3 minutter.
Tilføj salt og peber efter smag.

Drys med persille og server med ris eller kogte kartofler.

da → en
chicken

Ingen kommentarer:

Send en kommentar