torsdag den 16. oktober 2014

Monaco - Barbagiuan

Indrømmet, det tager noget tid at lave
Det er bare super lækkert
Disse små mini pirogger
minder mest om dybstegt ravioli
Det var i hvert fald hvad jeg tænkte på
mens jeg lavede dem
Super gode som forret,
eller som en del af et større koldt bord
Vi spiste dem varme,
med en lækker tomatsalat
Karakter: 4.5

Barbagiuan

Ingredienser:
Dej:
200 g mel
2 spsk oliven olie
Vand
Salt

Fyld:
3 spsk løg, fint hakket
3 spsk pore, fint hakket
Oliven olie
1 håndfuld spinat, fint hakket
3 blade bladbede, fint hakket
4 spsk ricotta
1½ spsk parmesan, revet
1½ æggehvide, pisket luftig
Salt
Peber

Olie til dybstegning
1 fed hvidløg, presset
1 kvist timian


Dej:
Mix ingredienserne til en dej.
Den må ikke være for tør.
Lad hvile på køl mindst en time.

Fyld:
Varm olien på en pande.
Steg løg og porre ved medium varme i 5 minutter.
Tilsæt spinat og bladbede.
Lad stege 3 minutter mere.
Mix med resten af ingredienserne.

Rul dejen meget tynd – 1-2 mm.
Lav cirkler på ca 8 cm i diameter.
Put 1 tsk fyld på hver cirkel.
Luk cirklerne sammen med lidt vand.
Varm olie op i en gryde.
Put hvidløg og timian i olien.
Steg de små pakker lidt af gangen, til de er gyldne.
Dryp af på papir.
Kan spises kolde og varme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar