søndag den 5. oktober 2014

Italien - Komave i Tomat

Det er et stykke tid siden
vi var i Italien
Men her kommer alligevel lige
en opskrift mere
Vi skulle have brugt noget komave,
og kunne lige så godt dele opskriften
Tror det ville være en god forret til 4 personer
Man kan godt blive lidt træt af konsistensen,
hvis den skal spises som hovedret
Men smager super dejligt
Karakter: 3.5

Komave i tomat

Ingredienser:
½ kg komave
200 gram dadeltomater, halverede
1 stort løg, i ringe
2 kviste rosmarin
1 laurbærblad
3 x ½ dl hvidvinseddike
50 gram frisk revet parmesan – evt. Grana Padano eller Parmigiano Reggiano
Et stykke parmesanskorpe
Evt. ½ dl. tomatsauce
1 dl tør hvidvin
Lidt blegselleriblade, groft hakket
En lille håndfuld bredbladet persille, groft hakket
Frisk kværnet peber
Olivenolie
4 skiver rustikt, toscansk landbrød
Salt

Skyl komaven i koldt vand nogle minutter.
Kog komaven i rigeligt vand tilsat hvidvinseddikke ad to omgange i 20 minutter.
Skift vand og eddike efter hver gang.
Tag komaven op og lad den dampe lidt af.
Skær den herefter i 1 cm brede og 6-7 cm lange strimler.
Kog endnu engang i vand og eddike i 20 min.
Tag strimlerne op af vandet og lad dem dampe af.
Steg løg klare i olie, rosmarinkviste og lidt salt på mellemhøj varme.
Tilsæt tomaterne.
Steg i 10 minutter.
Tilsættes strimlerne.
Krydr med frisk kværnet peber.
Kog endnu 5 min.
Tilsæt hvidvin og lad den fordampe helt.
Tilsæt en endeskorpe fra et stykke Grana Padano eller Parmigiano Reggiano.
Lad det hele simre til komaven har en god konsistens.
Rør en god håndfuld revet Parmesan ud i retten og nogle stænk god olivenolie.

Grill brødskiverne i ovnen med olivenolie, salt og rosamrin, til de bliver gyldne og sprøde.
Server retten med persille- og selleriblade.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar