søndag den 5. oktober 2014

Mexico - Lamb Barbacoa

Denne ret tager utrolig lang tid at lave
Men det er ikke ret meget tid 
der bliver brugt i køkkenet
Det skal bare stå længe i ovnen
Kan man ikke få bananblade,
kan man også bruge folie,
men husk så at prikke nogle huller i bunden
så saften kan løbe ned til grøntsagerne
Smager virkelig virkelig godt
Blev ikke en gang så vanvittig stærkt, 
som jeg havde frygtet
Havde også frygtet at grøntsagerne blev smattede
Det skete heller ikke
Succes!
Der er faktisk til 4 personer,
men det er svært at få mindre mængder 
skulder eller ben
Karakter: 4,5

Lamb Barbacoa in Adobo

Ingredienser:
Marinade:
3 tørrede guajillo chillier, uden kerner
3 tørrede ancho chilier, uden kerner
4 dl vand
5 spsk æble cider eddike
½ tomat, i både
2½ spsk løg, hakket
1 fed hvidløg
1 tsk oregano, tørret
1 nip kanel
1 nip allehånde
1 nip peber
2 nelliker
Salt
1 spsk olie

Grøntsags base:
1 dl løg, hakket
2 gulerødder, i grove skiver
2 røde kartofler, skåret i grove tern
2½ dl tørrede kikærter, sat i blød i 2½ dl kogende vand natten over
120 ml lys øl, som Corona
220 ml vand
1 lauerbær
½ tsk salt

Kød:
1 kg, lammeben eller skulder
Bananblade

Lime både
Varme majs tortilla

Marinade:
Varm en tør pande over medium varme.
Rist de tørrede chilier 20 sekunder på hver side.
Put chilierne i en gryde.
Tilsæt vand.
Lad simre 15 minutter.
Put chilierne og 2 dl af kogevandet i en blender.
Tilsæt eddike, tomat, løg, hvidløg, oregano, kanel, allehånde, peber, nelliker og salt.
Purer jævnt.
Put olien i en gryde.
Put over medium varme et par minutter.
Tilsæt marinaden.
Tildæk delvist og lad simre ca 12 minutter, til blandingen fortykkes.
Rens lam, og tør det.
Dæk med marinaden.
Lad hvile natten over.
Grøntsags base:
Mix løg, gulerødder, kartofler og kikærter i et stort ovnfast fad.
Hæld øl og vand over.
Tilsær lauerbær og salt.
Tænd ovnen på 160 grader.
Tag en ovnrist og arranger bananblade ud over.
Put kødet oven på bladene.
Dæk med al marinaden.
Dæk også kødet med bananblade.
Dæk toppen tæt med folie, men stadig med blade i bunden, så der kan løbe marinade igennem.
Put grøntsagerne i bunden af ovnen, og risten med kød oven over.
Lad bage i 8-10 timer.
Lad hvile 15-20 minutter.
Server med lime, tortilla og salsa.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar