mandag den 13. oktober 2014

Moldova - Sarmale

Når man laver noget
der er super besværligt at lave,
håber man i det mindste,
at det er besværet værd
Det er jo ikke fordi 
de her ruller smager dårligt
De er bare ikke specielt interessante
Det er virkelig svært at skille bladene,
uden at ødelægge dem
Man kunne overveje og spidskål,
måske var nemmere
Karakter: 3

Sarmale

Ingredienser:
120 g ris
200 g svinekød, i fine tern
1 gulerod, i fine tern
1 løg, fint hakket
Salt
Peber
2 tsk tomat pure
1 nip tørret dild
4 spsk olie
¼ persillerod, i fine tern
1 hvidkålshoved

Put risene i en skål med vand.
Lad stå i 15 minutter.
Dræn grundigt.
Varm halvdelen af olien i en pande.
Tilsæt gulerødder, persillerod, løg og tomat pure.
Steg til grøntsagerne er møre.
Put grønsagerne i skålen med ris.
Varm resten af olien.
Tilsæt svinekødet.
Steg til det begynder at brune.
Mix i risene.
Smag til med dild og peber.
Lad mixet køle.
Del forsigtigt bladene fra kålhovedet.
Put dem i en gryde med vand.
Kog i 5-10 minutter, til de er møre og flexible.
Fjern kålen fra gryden, men lad et par blade dække bunden.
Put fyld på hvert blad, ca 2 spsk.
Fold bladet omkring fyldet.
Læg bladet med lukningen nederst i gryden.
Når alle bladene er fyldte, og lagt i gryden, dækkes med endnu et par blade øverst.
Hæld kogende vand over rullerne, så de er dækket.
Lad simre i 30 minutter.

Server med Mamaliga

1 kommentar:

  1. Der skal bruges surkål i hele blade for at retten smager godt

    SvarSlet